domingo, 13 de diciembre de 2009

AVALUACIÓ DE RECURSOS PER TREBALLAR LA INTERCULTURALITAT EN LÍNIA


"Es ingenuo ir tratando las condiciones educativas de la interculturalidad sin resolver las relaciones de poder en el encuentro de dos o más culturas. Una educación intercultural ha de tratar los problemas de la desigualdad, el poder y la opresión en la estructura social. Debe enseñar a comprender las desigualdades sociales y a trabajar activamente en cambiar la sociedad."

Amb aquest fragment s'introdueix la webquest que he analitzat i, l'essència i la finalitat d'aquesta. Estic totalment d'acord amb la idea que si volem arribar a promoure una educació intercultural de qualitat primer hem de reflexionar sobre quin tipus de pràctiques portem a terme, tant a nivell personal com professional, quins són els nostres valors, quina és la nostra capacitat de comunicació, què entenem per diversitat, ...
Els principals objectius són:
- Distinguir entre els diferents enfocaments del treball d'atenció a la diversitat.
- Evitar que des de l'escola s'ofereixi una visió etnocèntrica de la cultura, és a dir,cal intentar moderar l' etnocentrisme que porta a interpretar les pràctiques culturals alienes a partir dels criteris de la cultura de la persona interpretant.
Aquest model homogeneïtzant encara es dóna a algunes escoles, per tant, és necessari promoure estratègies i intervencions educatives que permetin construir una societat que valori la diversitat com l'oportunitat per aprendre i crèixer junts.
Durant la realització de les activitats, l'alumne tindrà l'oportunitat de qüestionar-se aspectes com: Què estem fent des de l’àmbit educatiu per treballar la diversitat a les escoles? Realment són apropiades les nostres intervencions? Quins són els plantejaments pedagògics més adequats per treballar-la ? Aquesta reflexió permetrà detectar possibles problemes en l'atenció a la diversitat i, la recerca de solucions les quals afavoriran una millora de les nostres intervencions educatives.
Un altre aspecte a destacar és el fet que aquesta webquest és la tercera d'un total de cinc les quals formen part d'un programa de formació per a estudiants de magisteri i psicopedagogia de la Universitat de Lleó.Cadascuna de les webquest permet treballar la interculturalitat des d'una visió diferent: des dels prejudicis i estereotips que tenim fins a quins canvis cal fer tant a nivell curricular com organitzatiu per tal d'oferir una resposta ajustada a les necessitats de la nostra societat.
La webquest analitzada "Interculturalitat i educació", es centra en com s'hauria de contemplar l'educació intercultural en un Projecte Educatiu de Centre.
També voldria destacar la varietat i qualitat de recursos proporcionats, aquests estan distribuïts en diversos apartats i realment són de gran utilitat.
Aixíu doncs, ja veieu que la meva valoració és molt positiva, espero que us agradi tant com a mi. Us recomano que feu una ullada a les altres webquests, són molt interessants!L'enllaç de la webquest és:
http://www3.unileon.es/dp/ado/ENRIQUE/WQ3_Guia.htm/



No hay comentarios:

Publicar un comentario